Untitled Document Untitled Document
  Moartea unei galaxii
Telescoapele ne-au aratat cum moare o galaxie...  mai departe

 
 Investiti in Caras
Baraj de acumulare şi hidrocentrală de...  mai departe

 
 
Untitled Document
 
   
 

  Untitled Document Untitled Document
Audi Q 7

Audi Q7 stabileşte noi tendinţe în design-ul SUV. Dinamismul caracteristic mărcii din Ingolstadt se reflectă prin linia marcantă a acoperişului şi prin raportul deosebit între suprafaţa superioară a caroseriei şi linia îngustă a geamurilor laterale.

La lansarea pe piaţă a modelului, cumpărătorii Audi Q7 vor avea de ales între două motoare puternice. Pe de o parte, noul FSI, cu opt cilindri în V şi o capacitate de 4,2 litri, propulsor cu injecţie directă pe benzină ce dezvolta 350 cai-putere şi atinge un cuplu maxim de 440 Newton-metri.

Fanii diesel au la dispoziţie un motor 3.0 TDi cu şase cilindri, ce oferă cea mai nouă generaţie a sistemului de injecţie common rail, ce foloseşte injectoare piezo în linie. Toate acestea duc la performanţe mai mult decât interesante: o putere de 233 CP şi un cuplu motor ce ajunge la 500 Nm, un rafinament deosebit şi un consum economic.

La ambele versiuni de motorizare, puterea este transmisă prin intermediul unei cutii de viteze Tiptronic cu şase trepte.

Audi Q7 este echipat în dotare standard cu tracţiunea integrală permanentă - quattro. Indiferent că se ruleaza pe şosele sau pe trasee off-road, diferenţialul central Torsen transferă puterea la toate cele patru roţi; astfel se atinge tracţiunea maximă şi o stabilitate laterală, calităţi necesare pentru o dinamică şi o securitate optime.

In dotarea standard, Q7 dispune de jante pe 18 ţoli, din aliaj usor, şi de anvelope cu dimensiunea 235/60 (pentru motorizare V8: 255/55). Opţional, toate modelele Audi Q7 pot fi echipate şi cu jante de 19, respectiv 20 toli.

Comenzile pentru Audi Q7 se preiau din 1 septembrie 2005. Primele livrări vor fi făcute în primul trimestru al anului viitor. Preţul de bază, în România, pentru versiunea cu motorizare 3.0 TDI este de aproximativ 48.900 euro, înscriindu-se în linia competitorilor direcţi - BMW X 5 şi Mercedes M. (sursa: Amos News)


 
 
 
 
 
Copyright © 2005 NewsNavigator