Untitled Document Untitled Document
  Nubira 2 cu GPL
Daewoo a lansat luni pe piaţă Nubira II...  mai departe

 
 BCR a deschis încă 5 unităţi
BCR a atins numarul de 339 de unitati bancare...  mai departe

 
 
Untitled Document
 
   
 

  Untitled Document Untitled Document
Investiti in Caras

Cea mai mare lucrare hidroenergetică efectuată în ultimii 15 ani din România a fost finalizată în Caraş Severin.

Amenajarea hidroenergetică Bistra -Poiana Mărului- Ruieni- Poiana Rusca din judeţul Caraş Severin îşi are începuturile prin anul 1981 când încep primele prospecţiuni geologice şi primele proiecte de amenajare. Primele lucrări de excavaţie au început efectiv în anul 1983.

Cel mai mare baraj hidroenergetic construit în ultimii 15 ani în România se apropie de finalizare. Barajul de la Rusca Teregova, din judeţul Caras Severin, va fi inaugurat la sfârşitul lunii iulie 2006. Ultimele betoane au fost turnate miercuri-noapte.

Lucrările la Baraj au început înainte de decembrie `89, însă din diverse motive, acestea au fost întrerupte. Proiectul aparţine ISPH Bucureşti (Institutul de Studii şi Proiectări Hidrotehnice), iar lucrările sunt efectuate de Hidroconstrucţia SA Bucureşti, sucursala Bistra- Poiana Mãrului).

Termenul de execuţie al lucrării este 30 iulie 2006, dar aceasta nu înseamnă că turbinele vor intra pe producţia de energie electrică. Acest lucru va putea fi posibil doar în momentul în care apa va ajunge la un anumit nivel în baraj, aceasta depinzând în mare măsură şi de cantitatea de precipitaţii ce vor cădea de acum încolo. O dată aproximativă de intrare în funcţiune a turbinelor este luna decembrie a anului viitor. În tot acest timp, în digul de la Rusca –Teregova au fost turnaţi cel puţin două milioane de metri cubi de betoane. (Amos News)


 
 
 
 
 
Copyright © 2005 NewsNavigator